dijous, 21 de gener de 2016

Haruki Murakami - Después del terremoto

Escric aquest post per avisar-vos d'un llibre de contes boníssim que acabo de llegir. El seu autor, Haruki Murakami, és una figura consagrada al Japó i també al continent europeu. El recull que us presento va molt d'acord amb el seu estil, que és senzill i precís com una pel·lícula a molt alta definició. És capaç d'analitzar cada instant d'una manera tant potent que de vegades resulta molt inquietant.
... feet gave way (After the Quake: Haruki Murakami) | JoV's Book Pyramid
Aquest domini de la llengua, que manté la bona traducció, ja l'havia demostrat l'autor en el seu cèlebre After Dark, novel·la imprescindible per entendre el seu estil. Aquest cop, el japonès escomet amb tanta força com abans dins la nostra part més sensible, i presenta en aquests relats adults la buidor i manca d'ideals de la vida moderna.
És cert que no són contes per riure, però amb una lectura atenta el que s'hi atreveixi hi sortirà amb les idees renovades. Murakami descriu les vides de personatges d'una societat especialment avançada com és la seva, on prima l'individualisme i la sang freda. En la meva opinió, és una dura crítica a la falta de valors de la nostra societat, on la gent de vegades es troba sense quelcom pel què dirigir els seus esforços. Haver-lo pogut llegir sense descans ha estat una experiència interessantíssima.

Bitruvi
http://bitruvi1.deviantart.com/
Reaccions:

1 comentari: