dimecres, 20 de gener de 2016

El Senyor dels Anells

És fantàstic tenir una llarga, llarga estona per llegir. He de reconèixer que, pel que fa a tenir un sol minut de descans entre feina i feina, mirar qualsevol pseudonovetat que aparegui al mòbil deixa, com a mínim, millor gust de boca. En canvi, amb un sol minut només hi ha temps de llegir una única pàgina del llarg llibre que tinc entre les mans. Per tant, puc concloure que la lectura necessita temps.

Aquestes festes he acabat, per fi, la trilogia de J. R. R. Tolkien. Després d'acabar amb el periple de Frodo, la meva conclusió és que es tracta d'un llibre que s'ha de llegir. Senzillament. I és que, encara que t'ho miris amb la fredor d'un economista, descobreixes que la lectura d'aquest clàssic té molts punts a favor.

Lord of the Rings Book Cover Designs
Per començar, la novel·la del filòleg anglès és una arma de doble tall: per una banda, té una trama d'acció impecable, que satisfà als amants de la novel·la història i de tot allò que s'avingui amb l'acció i la violència. Però tant important com això és que es tracta d'un clàssic. I amb això em refereixo que està escrit com un clàssic: amb la precisió descriptiva i la reflexió humanística d'una gran obra. I és que l'autor no oblida aquella devoció d'artesà que ha de tenir un bon professional per les grandeses de l'ànima. Com no podríem percebre el patiment interior de Frodo, la devoció del seu company Sam, i fins i tot el caràcter omnipresent d'aquesta famosa figura del Mal que és Sauron, tan omnipresent com els problemes en la nostra societat!

I deixem de banda, com a avantatge, la possibilitat d'entaular conversa amb els fans de la sèrie. Així que podeu endevinar que la meva opinió del llibre és francament excel·lent. En poques paraules, és una saga que qualsevol pot gaudir però que també té números per aparèixer en la història de la Literatura amb majúscules.

Fins la propera Xinxetes! Tens previst llegir-vos El Senyor dels Anells? Deixa un comentari a continuació!

Bitruvi
http://bitruvi1.deviantart.com/
Reaccions:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada